Ohjeet

Joskus tulee eteen tilanteita, kun ison kalan tai pohjatärpin yhteydessä on joutunut pakon sanelemana vetämään siimaa kohtuuttoman kireälle. Tämän seurauksena vaapun uinti on voinut muuttua hiukan tai jopa radikaalisti eikä ui enää niin kuin sen kuuluisi. Syynä mitä todennäköisimmin on kärkilenkin kääntyminen vinoon.

 

Mikäli vaappu kallistaa kylkeä oikealle, tai nousee pintaan oikealta puolelta, käännetään kärkipihdeillä lenkkiä varovasti vasemmalle. Koeuitetaan ja mikäli vaappu kallistaa lenkin käännön jälkeen vasemmalle käännetään sitä hiukan takaisin oikealle. On hyvä muistaa, että vaappu on pieni ja säätövara rajallinen, joten pidä maltti säätäessäsi vaappua, ja varo vaurioittamasta lenkin juuressa olevaa lakkasaumaa jotta vaappuun ei pääse vettä ja näin lisäät käyttöikää vaapullesi. Joissain tilanteissa virittämiseen tarvitaan vain osamillin kääntö. Koeuiteetaan vaappu vielä virityksen jälkeen, mikäli vaappu ui suoraan väristäen hiukan perää on vaappu jälleen valmis tuottamaan ikimuistoisia kokemuksia virkistävän viehekalastuksen parissa.

Virittämisen voi suorittaa esimerkiksi tällaisilla pyöreäkärkisillä pihdeillä.

 

 

Jenna Vaaput

Kotimaisten, käsityönä valmistettujen kalastustarvikkeiden verkkokauppa.

Postiosoite

Ylitie 1,
31300 Tammela

Joonas Niskanen

 040 5941042
 joonas.niskanen@jennavaaput.fi


Rekisteriseloste | Toimitusehdot

Verkkosivujen kehittämistä on rahoitettu Lomaseutu #365 vol 2-hankkeessa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.